Voor wie is de gezamenlijke werkplekinstructie geschikt?
Workshop Beeldschermwerk
Willen jullie meer weten over veilig, gezond en prettig werken? Kortom zijn jij en je collega’s geïnteresseerd in ergonomisch verantwoord werken? Dan is de werkplekinstructie voor groepen iets voor jullie. Deze workshop is geschikt voor groepen van 5 tot 15 personen.
Workshop Logistiek
Ook binnen de logistiek is ergonomie belangrijk, daarom dat wij ook workshops aanbieden die op maat gemaakt zijn voor logistieke afdelingen. De fysieke belasting binnen deze afdelingen worden vaak onderschat. Het is daarom belangrijk dat de medewerkers goed worden geïnformeerd over ergonomisch en veilig werken. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van hulpmiddelen of het trainen van tiltechnieken verbeterd worden.
Wat zijn de kosten voor een workshop ergonomie?
De gezamenlijke werkplekinstructie is een maatwerkproduct, zo ben je er zeker van dat je optimale winst haalt uit je investering. Onderstaande prijzen zijn dan ook een indicatie, vraag een offerte aan om jouw maatwerkproduct te laten samenstellen.
- Vanaf 5 personen vanaf € 144,- excl. BTW p.p.
- Vanaf 10 personen vanaf € 80,- excl. BTW p.p. (max. 15 pers.)
Wat houdt de gezamenlijke werkplekinstructie in?
Deel 1 Workshop | 60-90 minuten
We beginnen de dag met een workshop 'gezond werken'. Hier kunnen al je collega's bij aanwezig zijn. In deze workshop gaan we interactief aan de slag. Je leert hoe je klachten zoals RSI kunt voorkomen en gezonder en productiever werkt. De meest uiteenlopende zaken komen hier aan bod zoals:
- Een goede ontspannen werkhouding
- Het instellen van de bureaustoel
- Het gebruik van de juiste hulpmiddelen
- Het belang van ontspanning, pauzeren en afwisselen
Deel 2 Individueel consult | 10-15 minuten
Na de workshop gaat de ergonoom bij iedereen persoonlijk langs. In dit 10-15 minuten durende consult kijkt de ergonoom specifiek naar de werkplek van iedere collega. Hierbij komen de taken aan bod, eventuele klachten en er is natuurlijk de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Op deze manier krijgt de ergonoom een goed beeld en kunnen er persoonlijke tips en adviezen gegeven worden.
Logistiek
- Wanneer wordt werken ongezond?
- Uitleg over werkhoudingen
- Fysieke belasting in het werk, zoals: tillen en kracht zetten, duwen en trekken, ongunstige houdingen, repeterende bewegingen en trillingsbelasting
- Hoe kan je meer ergonomisch verantwoord werken?
- Hoe richt je de werkplek ergonomisch gezien beter in?
- Hoe kunnen ergonomische hulpmiddelen de fysieke belasting verminderen?
Wat kunnen de cursisten na deze workshop?
Na het volgen van de workshop beschikken je collega's over een hoop nieuwe vaardigheden. Zo kunnen ze het verschil tussen gezonde en ongezonde werkhoudingen onderscheiden. Het herkennen van werkgerelateerde klachten en het voorkomen hiervan wordt aangeleerd. Zo voorkom of herken je de klachten in een vroeg stadium en wordt uitval voorkomen.
Doordat er tijdens de workshop aandacht besteed wordt aan het inrichten van de werkplek inclusief het juist instellen van de bureaustoel kan men elkaar helpen. Dus ook nieuwe medewerkers kunnen door collega's geholpen worden om ergonomisch verantwoord te werken.