ERGONOMISCH TOETSENBORD DRAADLOOS
AL VANAF 39,95Reviews van onze klanten over hun draadloze toetsenbord
Keychron K2 Pro
Best verkochte bord in de serie
De K2 Pro is de opvolger van de K2 en wederom het absolute succesnummer van Keychron. Het 75% compacte model heeft alle functies die je nodig hebt, een sterke bluetooth verbinding en is mechanisch, wat heerlijk typt.
- Mechanische toetsen
- Hot-swappable switches
- Sterke bluetooth 5.1 verbinding
- Geschikt voor Windows, Mac en Linux
- Oplaadbare batterij gaat tot 300 uur mee
Keychron K3 Pro
Plat en mechanisch, een gouden combo
Ook de K3 Pro is een opvolger van een topper. Met maximaal 15 mm hoog is dit bord zeer plat voor een mechanisch exemplaar. Slechts 525 gram licht, dus ook nog eens ideaal om overal mee naartoe te nemen.
- Zeer plat voor een mechanisch bord
- QMK/VIA om toetsen te programmeren
- Bluetooth 5.1 verbinding
- Windows, Mac & Linux geschikt
- Bedraad ideaal voor gamen (1000Hz polling rate)
Rapoo E9100M
Compact met numeriek
Dit draadloze toetsenbord is vrij uniek in zijn soort. Het meet slechts 34,e cm in breedte, maar beschikt toch over een numeriek deel. Hij is daarnaast met zo’n 5 mm verschrikkelijk plat en kan zowel via een een USB-ontvanger als bluetooth worden verbonden met je apparaat.
- 5 mm hoog
- Ondanks compacte design toch met numeriek
- Draadloos via bluetooth & USB-ontvanger
- Batterij gaat tot 12 maanden mee
- Slechts 270 gram licht
Penclic KB3
Daar kom je graag mee thuis
Kom is het sleutelwoord. Want de komvormige toetsen op de KB3 maken het een zalige bord om op te typen. Omdat het toetsenbord draadloos is, neem je het ook nog eens overal met je mee naartoe. Via zijn bluetooth verbinding kun je 2 apparaten verbinden.
- Komvormige toetsen
- Compact en plat (5-10 mm)
- Voor Windows & Mac
- Draadloos via bluetooth
- Slechts 284 gram licht
Delux Split Classic
QWERT-Y vriendje voor de pols
De Delux Classic Split haalt het stoffige imago van een gesplitst toetsenbord. Hij komt met een kunstleren polssteun, is zowel via bluetooth als USB-ontvanger te verbinden. Zijn 4 uitklapbare pootjes stellen je in staat hem in een negatieve hoek te plaatsen.
- Gesplitst ontwerp goed voor de polsen
- 2 bluetooth & 1 USB verbindingen mogelijk
- Geïntegreerde kunstleren polssteun
- Batterijen gaan 9-12 maanden mee
- Negatieve kanteling mogelijk
Kies de juiste verbinding | USB of bluetooth
De draadloze toetsenborden die wij aanbieden kunnen via USB-ontvanger, via Bluetooth of via beide manieren worden verbonden met jouw apparaat. Beide manieren hebben zo hun voor- en nadelen. Het kan handig zijn om even na te gaan wat deze zijn, alvorens je een keuze maakt. Hieronder staan een aantal verschillen, voor- en nadelen voor beide manieren van draadloos verbinden.
Bluetooth | USB (2.4 GHz) | |
Bereik verbinding | Bluetooth blijft stabiel werken tot een afstand van ongeveer 10 meter, wat voor 99% van de toepassingen meer dan genoeg is. | Hoewel een 2.4 GHz verbinding wat verder kan reiken, heb je er in de praktijk niet geweldig veel aan. |
Stabiliteit connectie | Bluetooth wisselt binnen de 2.4 GHz bandbreedte actief tussen kanalen om een verbinding actief te houden. Het maakt bluetooth gevoeliger voor interferentie. | Een 2.4 GHz verbinding met een USB-ontvanger maakt gebruik van 1 kanaal en is daardoor stabieler. Alleen wanneer een kanaal niet meer stabiel werkt, schakelt hij over. |
Energieverbruik | Bluetooth is wat liever voor je batterij(en). | 2.4 GHz USB is wat minder lief voor je batterij(en). |
Meerdere verbindingen mogelijk | Een bluetooth apparaat kun je met meerdere apparaten verbinden. Ideaal als je wil wisselen tussen bijvoorbeeld telefoon, laptop en computer. | Althans, je hebt de ontvanger van je toetsenbord nodig om hem te verbinden. Wil je dus schakelen tussen apparaten, dan zul je de ontvanger in een ander apparaat moeten stoppen. |
Apparaat geschiktheid | Alle apparaten die over bluetooth beschikken, kunnen verbinding maken met een bluetooth toetsenbord. Telefoons, tablets, laptops, noem maar op. | Een 2.4 GHz USB-ontvanger moet in een USB poort worden gestoken van een apparaat. Dat maakt hem gelijk minder geschikt voor kleinere apparaten die geen poorten hebben, zoals telefoons en tablets (en sommige laptops inmiddels). |
Game ready! | Als gamer wil je dat je computer razendsnel reageert op je toetsenbord (en muis). Daarvoor is de zogenaamde ‘Polling rate’ belangrijk, en die is laag bij een bluetooth verbinding. | 2.4Ghz verbindingen kunnen een polling rate van wel 1000hz halen, wat perfect is voor gamers. Het toetsenbord stuurt dan met hoge frequentie informatie naar je computer, waardoor hij snel reageert op jouw acties. |
Diversiteit van het draadloze toetsenbord
De keuze voor een draadloos toetsenbord kan allerlei redenen hebben. 1 van de meest gehoorde is omdat hij geen lelijk, ruimte innemend, afstandbeperkend kabeltje heeft dat over je bureau loopt. Een andere kan zijn omdat je hem graag mee wil kunnen nemen en een kabel veel ruimte in beslag neemt in je tas.
Als je eenmaal het besluit “ik wil een draadloos toetsenbord” gemaakt hebt, dan komen er nog wat keuzes op je af. Denk bijvoorbeeld aan een draadloze verbinding via bluetooth of USB (of beide!), zoals we hierboven al besproken hebben. Ga je het bordje overal mee naartoe nemen? Pak dan een lekker compact model dat in je tas past. Ga bij jezelf ook nog even na wat je prettig vindt m.b.t. de batterij. Een oplaadbare batterij is enorm handig, maar verliest na een aantal jaar wel wat kracht. Vervangbare batterijen moet je altijd bij je hebben, maar leveren keer op keer dezelfde prestaties.
Bluetooth, USB ontvanger of beide
Bluetooth
Welke ontvanger?
Bij een bluetooth verbinding heb je geen ontvangertje nodig om je draadloze toetsenbord te verbinden met een apparaat. Als ook je computer, laptop, telefoon of tablet bluetooth heeft, dan kun je direct verbinden. Een bijkomend voordeel is dat veel toetsenborden met bluetooth met meerdere apparaten kunnen verbinden. Je schakelt heel snel tussen bijvoorbeeld je laptop en telefoon.
Steeds meer moderne laptops worden voorzien van slechts 1 of geen USB poort, waardoor een bluetooth toetsenbord of muis de standaard wordt om mee te werken.
USB ontvanger
Werkt altijd
Een USB ontvanger pakt het draadloze signaal van je toetsenbord op en zet deze door naar je apparaat. Je moet hem dus wel in het apparaat steken waarop je werkt. Het voordeel van de ontvanger is dat je draadloze apparaat direct werkt, je hoeft niet in de instellingen van je computer een verbinding tot stand te brengen zoals bij bluetooth wel het geval is.
Een groot nadeel is de kans op het kwijtraken van de ontvanger. Niet iedere fabrikant kan los nieuwe ontvangers naleveren, waardoor je draadloze toetsenbord onbruikbaar kan raken als hij kwijt raakt.
Bluetooth én USB ontvanger
Geschikt voor iedereen
Als beide manieren van het verbinden van een draadloos toetsenbord zo hun voordelen hebben, waarom dan niet beide tegelijk aanbieden op 1 product?
Daar is gelukkig ook aan gedacht! We hebben een selectie toetsenborden waarbij je kunt kiezen tussen een bluetooth en USB ontvanger aansluiting. Dit zorgt ervoor dat je met de combinatie tussen wel 4 apparaten kunt schakelen.
Compact & mobiel of Volledig & compleet
Compact & mobiel
Waar jij gaat, gaat hij
Ben je op zoek naar een draadloos toetsenbord dat je makkelijk met je mee kan nemen? Dan wil je het liefste een lekker compact en plat model. Met compact bedoelen we overigens niet dat alle toetsen veel dichter op elkaar staan. Het bord kenmerkt zich door het ontbreken van het numeriek. Ook zijn de pijltjes en functietoetsen zoals Page Up en Page Down anders ingedeeld om ruimte te besparen.
Deze wijzigingen resulteren in een toetsenbord dat kleiner, lichter en daardoor reisvriendelijker is. Voor de thuisblijver is hij trouwens ook prettig, want een compact draadloos toetsenbord centreert je werkhouding en is lief voor je schouders.
Volledig en compleet
Logge alleskunner
Een volwaardig draadloos toetsenbord kan bij bepaalde werkzaamheden als onmisbaar voelen. Hoewel wij er door zijn formaat geen fan van zijn (je muis staat heeeeel ver van je af), begrijpen we dat goed. Een numeriek op de exacte plek waar je het altijd gehad hebt, biedt je maximale productiviteit. Hetzelfde gaat natuurlijk op voor de extra functietoetsen en pijltjes, die je nog altijd blindelings weet te vinden.
Het maakt dit type toetsenbord ideaal voor werkzaamheden in bijvoorbeeld Excel of andere programma’s waar veel data handmatig ingevuld moet worden. Hij is groter en logger, maar hoeft vaak ook nergens anders te zijn dan op jouw bureau.
Oplaadbare batterij of vervangbare batterij
Oplaadbare batterij
Laden maar!
Als je toetsenbord draadloos is, dan ontkom je niet aan een batterij. Steeds meer fabrikanten voorzien hun nieuwe speeltjes van geïntegreerde, oplaadbare batterijen. Dit is ontzettend handig, want je hoeft alleen maar een kabeltje in het bord te steken om hem op te laden.
Omdat er vanaf eind 2024 alleen nog maar een USB-C connector mag worden gebruikt voor het opladen, ben je altijd en overal wel in de buurt van een kabeltje om jouw toetsenbord van wat verse jus te voorzien.
Vervangbare batterij(en)
Verse krachten
AA of AAA batterijen zijn een uitstervend ras in de wereld van draadloze toetsenborden. Ze zijn natuurlijk ook niet zo handig als je toetsenbord het laatste zuchtje leven uit zo’n batterijtje trekt en jij geen reserve bij de hand hebt. NEEEEEEEEE. Bedenk je echter wel dat een verse batterij keer op keer dezelfde prestaties levert, wat niet gezegd kan worden van een 2-3 jaar oude oplaadbare batterij.
Wanneer je de batterijtjes ook nog eens netjes naar een recycle punt brengt, weet je zeker dat ze maximaal worden hergebruikt.