Update mij als weer op voorraad is.
Vul hier je e-mailadres in en wij geven jou een update wanneer wij weer voorraad hebben.
Je ontvangt na het versturen van jouw e-mailadres een e-mail met daarin de bevestiging van jouw inschrijving.
Wij kunnen met deze notificatie geen garantie bieden dat je 100% zeker weten aanspraak maakt bij nieuwe voorraad. Houd daarom je mailbox goed in de gaten!
Privacy Je e-mailadres wordt opgeslagen in een gesloten database. Wij kunnen die niet inzien. Je e-mailadres wordt na de voorraad update automatisch weer verwijderd.

KNIESTOEL KOPEN?

AL VANAF 89,95
Filters
kniestoel
0 reviews
89,95 Incl. btw
74,34 Excl. btw
kniestoel - zwart
0 reviews

Wat maakt een kniestoel zo goed?

Een ergonomische kniestoel is door zijn ontwerp een unieke verschijning. Het design is wellicht niet iedereen zijn smaak, maar voor de kniestoel gaat functie voor de vorm.

De vorm is namelijk heel erg belangrijk. Die maakt het namelijk mogelijk dat je in een knielende houding kunt plaatsnemen op deze stoel. Deze houding zorgt ervoor dat je je heupen en rug in hun natuurlijke positie plaatst. Hierdoor voorkom je een overbelasting van de spieren.

Wanneer je al rugklachten ervaart, kun je verlichting ervaren door gebruik te maken van de kniestoel. Bijkomend voordeel aan een ergonomische kniestoel is dat je onbewust je rug- en buikspieren traint.

Denk nu niet gelijk dat je na een half uur zitten helemaal bekaf van het trainen bent. Het trainen gaat een stuk subtieler. Doordat je rug vrij van ondersteuning is, ben je je lichaam continu aan het corrigeren. Hierbij gebruik je allerlei spieren in de rug en buik.

Bij welke klachten is een kniestoel goed voor je?

De term kniestoel komt meestal om de hoek in combinatie met lage rugklachten. Dat is niet heel gek, aangezien kniestoelen er met name op gericht zijn om de rug en bekken in een minder belastende positie te brengen. Het is dus redelijk bekend dat een kniestoel goed voor je kan zijn bij rugklachten. Tegen welke klachten werkt een kniestoel allemaal? Dat lees je hieronder.

Rugklachten

Veruit één van de meest gehoorde klacht, rugpijn. De bedenker heeft zich niet voor niets op deze klacht gericht. Maandelijks wordt hier in Nederland al meer dan 8000 keer op ‘gegoogled’. Maar dat wil niet zeggen dat het een simpel marketingverhaal is. Het ontwerp van een kniestoel zorgt daadwerkelijk voor een minder belastende houding. Daarnaast stimuleert de naar voren hellende zitting een actieve houding. Beide goed om rugklachten te voorkomen of te verlichten.

Nek- en schouderklachten

Doordat je gestimuleerd wordt om mooi rechtop achter je werkplek te zitten profiteren andere lichaamsdelen ook van de verbeterde houding. Zo zorgt de rechte, actieve houding ook voor een betere positie van de nek en schouders. Dat is mooi meegenomen.

Naast een daadwerkelijke verbetering van de werkhouding. Ben je dankzij een kniestoel ook bewuster bezig met je werkplek en werkhouding. Door hier bewust over na te denken, ga je automatisch kleine verbeteringen doorvoeren die je lichaam ten goede komen.

Tips voor gebruik van een kniestoel

Hoe pas je een kniestoel toe op jouw werkplek? Een niet geheel onbelangrijke vraag. Zeker omdat hij je bureaustoel niet compleet vervangt, maar ter variatie moet worden ingezet. Lees hier de belangrijkste tips voor het gebruik van een kniestoel.

  • Bouw de gebruiksduur op 

    Door de andere zithouding stimuleer je andere spieren. Als je gelijk een paar uur achter elkaar deze andere houding gaat aannemen kan het gebeuren dat je juist een averechts effect hebt. Je krijgt (tijdelijk) meer last doordat je de spieren overbelast. Dit uit zich in een stijf gevoel of je hebt spierpijn zoals je dat na het sporten wel eens hebt.

  • Wissel af tussen verschillende werkhoudingen  

    Veel klachten ontstaan door een continue statische belasting. Met andere woorden door langdurig in dezelfde houding verblijven. Dit kun je voorkomen door steeds van houding te wisselen. Met een kniestoel kun je al wisselen tussen je bureaustoel en de kniestoel. Als je een zit-sta bureau hebt (chapeau!), dan kun je zelfs een derde variatie aan je houding toevoegen. Bonus tip! Ga tussen het wisselen van houding ook even wat bewegen. Loop bijvoorbeeld even naar de keuken voor een gezonde snack.

  • Geef het wat tijd  

    Ja, je leest het goed. De voordelen van een kniestoel ervaar je niet in één dag. Sterker nog, in het begin kan je het maar een onding vinden. Maar na de gewenningsperiode heb je inmiddels ook al heel wat uurtjes in een correcte houding doorgebracht en zou je zomaar eens wat lekkerder aan het werk kunnen zijn.

Veelgestelde vragen over kniestoelen

  • Kan ik een kniestoel proberen?  

    Dat is mogelijk, je hebt op onze kniestoelen een zichttermijn van 30 dagen. In deze periode kun je hem voorzichtig uitproberen. Let er wel op dat voor het retourneren eventueel kosten in rekening gebracht kunnen worden. Lees hier onze complete voorwaarden omtrent het retourneren van jouw bestelling.

  • Ik twijfel welke kniestoel het beste bij mijn situatie past. Kunnen jullie mij adviseren? 

    Dat is geen probleem, je kunt ons bereiken via chat, e-mail ([email protected]), whatsapp (076 2600 207) of telefonisch (076 2600 207).