Update mij als weer op voorraad is.
Vul hier je e-mailadres in en wij geven jou een update wanneer wij weer voorraad hebben.
Je ontvangt na het versturen van jouw e-mailadres een e-mail met daarin de bevestiging van jouw inschrijving.
Wij kunnen met deze notificatie geen garantie bieden dat je 100% zeker weten aanspraak maakt bij nieuwe voorraad. Houd daarom je mailbox goed in de gaten!
Privacy Je e-mailadres wordt opgeslagen in een gesloten database. Wij kunnen die niet inzien. Je e-mailadres wordt na de voorraad update automatisch weer verwijderd.

ERGONOMISCHE MUIS DRAADLOOS

AL VANAF 39,95
Filters
Vind snel jouw ideale muis
Start keuzehulp
BakkerElkhuizen PRF muis draadloos
0 reviews
79,95 79,95 Incl. btw
66,07 Excl. btw
R-Go  HE Mouse Sports bluetooth linkshandige ergonomische muis
0 reviews
89,00 Incl. btw
73,55 Excl. btw

Reviews van klanten over hun draadloze muis

John koos voor de bluetooth variant van de VerticalMouse4: “Er zijn veel diverse uitvoeringen; groot, klein, bedraad, draadloos via USB of bluetooth. Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op draadloos via bluetooth omdat er doorgaans maar 1 dongletje wordt meegeleverd terwijl ik de muis op 2 verschillende werkplekken gebruikt gaat worden (kantoor en thuiswerkplek)”.
Nikky is te spreken over de draadloze verbinding van haar Delux Mini: “Met de connectiviteit zit het ook goed. Je krijgt er een wireless 2.4Ghz ontvanger bij (die je handig in de muis zelf kwijt kunt als je hem mee wilt nemen) en met een knopje aan de onderkant kun je switchen tussen een verbinding met deze ontvanger (bij mij zit die in mijn pc) en een bluetooth verbinding. Uiteraard is het ook mogelijk om hem met de bijgeleverde USB C naar USB A kabel aan te sluiten."

Draadloos bluetooth of draadloos USB?

Draadloze muizen zijn er in twee verschillende varianten. Soms kun moet kiezen, soms bevat een muis beide eigenschappen. Dat laatste geval is makkelijk, want dan zit je altijd goed.

Bij een USB draadloze muis ontvang je altijd een USB ontvanger. Deze steek je in je PC of laptop en vaak kun je dan meteen aan de slag, oftewel “plug & play”. Installatie voor het basis gebruik van de muis is dan niet nodig. Een nadeel van een USB draadloze muis is dat je de ontvanger kunt vergeten of verliezen, bijvoorbeeld wanneer je regelmatig van werkplek wisselt. De ontvanger is vrijwel altijd in de vorm van USB-A. Controleer goed of jouw PC of laptop dit ondersteunt. Zo niet, kun je gebruik maken van een adapter.

Een alternatief voor een USB draadloze muis is een draadloze bluetooth muis. Zoals je al kunt raden is de verbinding tussen muis en PC/laptop op basis van bluetooth. Bij een muis met enkel bluetooth verbinding wordt geen USB ontvanger meegeleverd. Het voordeel hiervan is dat je deze dus ook niet kunt verliezen of vergeten, bijvoorbeeld bij het wisselen van werkplek. Een nadeel is echter dat de responstijd van een bluetooth muis een fractie trager kan zijn. Ook wanneer je PC of laptop niet over bluetooth beschikt, is een bluetooth muis geen verstandige keuze, tenzij je gebruik kunt maken van een losse bluetooth ontvanger. Hiermee kan de muis alsnog verbinding maken.

Nadelen draadloze muis

Een hoop voordelen dus, zo'n draadloze muis. Echter kleven er ook een aantal (kleine) nadelen aan. Zo moet je een draadloze muis af en toe opladen of de batterijen ervan vervangen. Ook reageert een draadloze muis een fractie trager dan een bedrade muis. We adviseren bijvoorbeeld fanatieke gamers daarom altijd een bedraad model te nemen. Ligt het in ieder geval niet aan de reactietijd van de muis, mocht je een potje verliezen ;-).