VLOERGOOT
AL VANAF 32,95Reviews van onze klanten over hun vloergoot
Kies de juiste vloergoot
Er zijn een aantal verschillen tussen onze vloergoten, dus stel jezelf de volgende vragen om tot een goede keuze te komen:
- 1. Wil ik een aluminium vloergoot of een rubberen?
Een aluminium vloergoot ziet er doorgaans wat strakker uit en voelt ook steviger in gebruik. Onderschat de kracht van een rubberen vloergoot alleen niet. Rubber is heel stevig, je loopt er wat makkelijker overheen en je kunt deze goten met een schaar op maat knippen. Dat kan soms goed uitkomen als je goot net te lang is voor de afstand die hij moet overbruggen.
- 2. Hoeveel kabels moeten er weggewerkt worden?
Je wil het liefste zo min mogelijk vloergoot over je vloer hebben liggen. Kijk dus even goed hoeveel kabels je wil gaan wegwerken. Zo is onze Ergopro Flex goot bijvoorbeeld in de variant 9 cm breed (3 kabels) en 15 cm breed (9 kabels).
- 3. Ga ik met regelmaat kabels verwijderen of toevoegen?
Vrijwel alle vloergoten hebben een toegang voor kabels in de onderkant. Er is maar een beperkt aantal goten waarbij je via de bovenkant bij je kabels kan. De Access en de Ergopro 2 meter kun je via de bovenkant bereiken. Bij de andere goten zul je ze moeten optillen of omdraaien om kabels toe te voegen of verwijderen
- 4. Krijgt de vloergoot een permanente plek of moet hij verplaatst kunnen worden?
We hebben een aantal vloergoten die je permanent kunt neerleggen. De Evoline Bridge kan ofwel met plakstrip of schroefmontage stevig op 1 plek gehouden worden. De meeste andere goten hebben een anti-slip onderkant, maar zijn daardoor wel eenvoudig te verplaatsen.
Diversiteit van de kabelgoot vloer
Een kabelgoot vloer is er in verschillende uitvoeringen. Je moet dan niet alleen denken aan de kleur of het materiaal van de goot. Ook de toegankelijkheid speelt mee. Wil je bijvoorbeeld een vloergoot waar je makkelijk bij kunt? Dan pak je een goot met een opening aan de bovenzijde. Ga je met hoge uitzondering een kabeltje toevoegen of verwijderen? Pak dan een goot met de opening aan de onderzijde.
Ook kan de montage van de vloergoot een rol spelen. Wil je lekker flexibel blijven en hem kunnen verleggen, dan pak je een goot die je enkel weg hoeft te leggen. Ga je een rits kabels op een plek wegwerken waar veel gelopen wordt? Dan kan het erg handig zijn om de goot te plakken of zelfs vast te schroeven.
Plakken, neerleggen of schroeven
Plakken
Vast, maar niet té
Je nieuwe vloergoot moet stevig op zijn plek blijven liggen, maar je zou het heel graag wel willen kunnen verplaatsen. In dat geval is plakmontage de ideale oplossing. Dankzij dubbelzijdige tape is de goot goed aan te brengen en blijft hij goed liggen, maar in de meeste gevallen ook relatief makkelijk te verwijderen. Ga je hem opnieuw plaatsen? Pak dan wat nieuwe tape. Je kunt in elke bouwmarkt geschikte dubbelzijdige tape vinden.
Neerleggen
En snel weer verplaatsen
Met een draadloze usb muis heb je meer bewegingsvrijheid. Ze werken namelijk tot op enkele meters nog zeer nauwkeurig en je hebt geen kabel over je bureau lopen. Het ontbreken van de kabel maakt het ook makkelijker om de muis mee te nemen.
Houd er wel rekening mee dat de batterijen zo nu en dan moeten worden vervangen of opgeladen. Sommige muizen komen met een oplaadkabel, zodat je gelijk weer door kunt.
Schroeven
Vaster kan niet
Je hebt van die plekken waar alles net niet lekker samen komt. Kabels die dwars door een ruimte liggen waar enorm veel verkeer is gedurende de dag. Op dat soort plekken wil je schroeven. Want met een paar schroeven door je vloergoot kunnen er zoveel man overheen banjeren als mogelijk is, hij blijft netjes liggen. Kijk altijd wel eerst goed waar de goot moet komen te liggen, want een gat in de vloer is een gat in de vloer.
Toegang tot kabels via boven- of onderzijde
Bovenzijde
Toegankelijk, esthetisch iets minder
Ga je een vloergoot toepassen in een ruimte die vaak wijzigt? En moet je daarvoor met regelmaat bij je kabeltjes kunnen? Dan is een vloergoot met toegang tot de kabels aan de bovenzijde een uitkomst. De goot kan op zijn plek blijven liggen, je hoeft alleen maar de bovenkant te openen om toegang tot de kabels te krijgen. Handig!
Onderzijde
Meer gepriegel, mooier resultaat
Over het algemeen is de vloergoot met toegang aan de onderzijde de meest gekozen optie. Niet alleen de ‘looks’ van zo’n vloergoot zijn beter, ze zijn in de meeste gevallen ook wat scherper geprijsd. Een voordeel van de bekabeling aan de onderzijde is dan weer wel dat het minder moeite kost om de kabels in de sleuven te houden wanneer je ze toevoegt. Bij een klep aan de bovenzijde kost dat wat meer moeite
Rubber en metaal
Rubber
Flexibel en knipbaar
Het absolute voordeel van een rubberen vloergoot is de mogelijkheid om hem op maat te knippen. Waar metalen vloergoten vaak in standaard maten komen, kun je met een rubberen zo gek gaan als je wil. 40,983 cm nodig? Dan knip je hem op exact die lengte. Verder loop je over een rubberen vloergoot net wat prettiger dan over zijn metalen kompaan.
Metaal
Niet te breken, strak design
Toegegeven, een metalen vloergoot ligt er wel wat chiquer bij dan een rubberen exemplaar. Daarnaast is een vloergoot van metaal steviger en makkelijk schoon te maken. De meeste goten komen in meerdere lengtes. De Evoline Bridge is met behulp van bijbehorende accessoires zelfs te verlengen.